Lifestyle

Carrière switch

Iedereen kent deze situatie. Je bent jong, klaar met de middelbare school en ineens moet je een beroep gaan kiezen die je voor de rest van je leven ‘moet’ beoefenen. Absoluut niet realistisch als je het mij vraagt. Meer dan de helft van alle leerlingen zal in zijn of haar latere leven een carrière switch maken. Hier wil ik het vandaag met jullie over hebben.

Vaak hoor ik dat pubers/jong volwassenen niet gelukkig zijn met hun huidige studie maar hier niet eerlijk voor durven uit te komen tegenover hun ouders. Ze zijn bang dat hun ouders teleurgesteld zullen zijn in hen. Ik vind dit zo erg. Zit jij op dit moment in deze situatie? Dat je graag een andere opleiding wilt gaan doen? Praat hierover met je ouder(s)/verzorger(s). Goede communicatie is zo ontzettend belangrijk. Je ouders hebben het beste met je voor en willen graag dat je gelukkig bent. Doordat je ongelukkig bent met je studie zullen je prestaties ook minder worden wat weer een naar gevoel kan geven.

Genoeg volwassenen komen er na een poos achter dat zij niet gelukkig zijn in hun huidige werkveld. Ze komen erachter dat ze een ander beroep vele malen leuker vinden. Mijn advies hiervoor is: laat je omscholen indien dit financieel voor je mogelijk is. Ga je dromen nastreven en zorg ervoor dat je gelukkig wordt.

photo-1433840661007-2bbdc5a2f6db

Na de middelbare school ben ik naar Schoevers gegaan en heb ik gestudeerd voor secretaresse. Ik kon hier helaas geen werk in vinden. Na een jaar in de huishoudelijke hulp te hebben gewerkt en met name voor ouderen, merkte ik dat mijn passie meer ligt in de sector Zorg. Een geheel andere kant maar ik weet dat ik in dit werkveld gelukkig wordt. Aan mijn secretaresse diploma heb ik alsnog erg veel voor in de toekomst dankzij de vakken die ik heb geleerd tijdens de opleiding. Van bloggen wordt ik ook erg gelukkig en ik wil dit dan ook zeker blijven doen.

photo-1426024025799-8cf58f5df5a4

Mijn advies is, ga uitzoeken waar jij nu echt gelukkig van wordt. Je hebt maar een leven gekregen en ga dit leven op de manier waarop jij dat wilt. Wees niet bang om te falen want dit doe je niet. Het is juist onwijs knap om te durven switchen van opleiding of van beroep.

Hebben jullie ervaring met een carrière switch of ben je al eens veranderd van opleiding?

 

'

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

error: Dit is eigendom van jamieelyne.nl