Persoonlijk

Mijn ervaringen als vrijwilliger deel 1

Vandaag wil ik graag met jullie mijn ervaringen delen als vrijwilliger. De meningen zijn verdeeld over vrijwilligerswerk maar persoonlijk haal ik er erg veel voldoening uit. Ik ben een persoon die haar tijd graag zo nuttig mogelijk wil benutten en wat is dan beter om in je vrije tijd andere te kunnen helpen.

In het artikel van vandaag wil ik mijn ervaringen delen betreft het werken in een dierenasiel. In het volgende artikel zal ik mijn ervaringen vertellen over het werk met mensen met een verstandelijke beperking.

Ik heb een paar jaar geleden iedere zondag in een dierenasiel gewerkt. Ik ben gek op dieren en ik wilde ze graag de aandacht en zorg geven die ze verdienen. Voornamelijk maakte ik de kattenverblijven schoon en gaf ik de katten aandacht en eten. Als de andere vrijwilligers nog niet klaar waren bij de hondenverblijven of bijvoorbeeld bij de fretten dan hielp ik ze daarmee. De hokken moesten goed schoongemaakt worden, dekens moesten worden vervangen voor schone, alle dieren moesten voldoende aandacht krijgen en allemaal moesten ze worden gevoerd.

Op een moment werd er een Stafford binnengebracht die hoogzwanger bleek te zijn. De eigenaresse van het dierenasiel, de overige vrijwilligers en ik hebben haar en haar pups verzorgd. Gelukkig werd de Stafford al vrij snel gereserveerd en kreeg ze een nieuw baasje. Dit geeft zo’n fijn gevoel als een dier geadopteerd wordt en een warm mandje krijgt.

Als je in een dierenasiel wilt werken is het belangrijk rekening te houden met het feit dat het lichamelijk en emotioneel zwaar kan zijn. Dieren kunnen in een akelige staat aankomen in het asiel, ze kunnen bijvoorbeeld mishandeld zijn of ze hebben andere vreselijke dingen mee gemaakt. Dieren kunnen in het asiel natuurlijk ook overlijden, als je dit emotioneel erg moeilijk vind is het werken in een asiel misschien niet helemaal jou ding. Maar er zijn natuurlijk nog allerlei verschillende soorten vrijwilligerswerk die je eventueel zou kunnen gaan doen.

Het schoonmaken van alle verblijven kan vrij zwaar werk zijn, maar je krijgt er zoveel voor terug. Beestjes die weer een lekker schoon mandje hebben, vrolijke dieren die weer vrolijk zijn doordat je ze vertroetelt en de aandacht geeft die ze nodig hebben.

Vrijwilligerswerk is erg dankbaar werk en ik doe het dan ook met alle liefde. Als het je wat lijkt om een bepaald soort vrijwilligerswerk te doen raad ik je aan om eens met mensen te praten die dit werk doen en te luisteren naar hun ervaringen.

'

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

error: Dit is eigendom van jamieelyne.nl