Tips

Tips om je dag productiever te maken.

Baal jij ook zo als je aan het einde van de dag veel minder hebt gedaan dan je had gepland? Lees gauw verder voor tips om dit probleem in de toekomst te vermijden!

 1. Noteer je prioriteiten.
  Neem 10 minuten de tijd om na te denken wat vandaag echt prioriteiten zijn en wat even kan wachten. Noteer het op papier of in een app, zet boven aan wat de grootste prioriteit heeft, kijk er regelmatig naar zodat je kunt zien welke grote en belangrijke dingen eerst komen. De hoeveelheid tijd die je steekt in de dingen die je graag gedaan wilt hebben, zijn vaak te relativeren met hoe belangrijk het is in je leven. Deel je dag zo goed mogelijk in en verspil geen tijd aan de dingen die er niet toe doen.
 2. Zet een alarm.
  Een alarm zetten voor de klus die je moet doen kan erg motiverend werken. Doordat je een soort tijdsdruk hebt gecreëerd voor jezelf krijg je meer voor elkaar dan als je geen alarm hebt gezet. Je kunt bijvoorbeeld een alarm zetten voor 30 minuten om je huis netjes te maken. Een alarm kan ook helpen met zaken die je normaal gesproken uitstelt.
 3. Neem s’ochtends de tijd.
  Ik vind het persoonlijk erg belangrijk om in de ochtend even een momentje voor jezelf te nemen om rustig te kunnen ontbijten en quality time met mijn hondjes te hebben. Kijk ondertussen je ‘To-do lijstje’ na die je de avond ervoor hebt gemaakt. Kleed je aan en je kunt er weer tegen aan. Een extra tip is om de avond ervoor alles opgeruimd te hebben voor je naar bed gaat, zo kom je niet beneden naar een hoop vieze vaat bijvoorbeeld. Dit geeft je de volgende dag veel rust.picjumbo.com_HNCK8953
 4. Maak concrete doelen en noteer ze.
  Hierboven heb ik het al even gehad over een ‘To-do lijstje’. Veel mensen vinden het prettig om visueel te kunnen zien wat ze al hebben gedaan en wat er nog gedaan moet worden. Door iedere keer een taak af te kunnen strepen raak je steeds gemotiveerder en voel je je voldaan als je je hele lijstje hebt afgewerkt. Je kunt eventueel achter een doel noteren hoeveel tijd je er aan wilt besteden, op deze manier kun je je dag nog beter indelen. Ik gebruik iedere dag een “To-do lijstje” en agenda. Als je een graag een artikel geheel over mijn agenda wilt lezen en hoe ik hem gebruik, laat dan een reactie achter onder dit artikel.
 5. Betrek je kinderen erbij.
  Voor de mensen onder ons die kinderen of kleinkinderen hebben is het een leuke manier om hen te betrekken bij een aantal taken. In plaats van te moeten zeggen dat je nu even niet met ze kan spelen omdat je dingen moet doen, kun je ze bijvoorbeeld laten helpen met het uitruimen van de vaatwasser. In plaats van dat je ze even negeert, spendeer je meer tijd met elkaar.
 6. Sta vroeger op
  Als ik vroeger opsta, bijvoorbeeld 30 minuten eerder dan gewoonlijk, ben ik over de hele dag veel productiever dan als ik uitslaap.  Vaak heb ik nog voor lunchtijd de helft van mijn “To-do lijstje” al af kunnen strepen. Dit geeft mij altijd een heerlijk voldaan gevoel waardoor ik de overige taken ook vrij snel kan afronden. Deze tip is niet helemaal geschikt voor mensen met onregelmatige werkuren. Maar je kunt dit eventueel in je eigen schema verwerken.
 7.  Schakel alle elektronica uit of zet het op de stil-modus.
  Voor veel mensen is dit een lastige. De verleiding is vaak te groot om toch even hun sociale media accounts te bekijken. Zodra hun telefoon een geluidje maakt kunnen zij het niet weerstaan om toch even te kijken, voor je het weet ben je weer een half uur verder. In dat half uur had je wel weer een taak af kunnen krijgen. Door alle elektronica in je omgeving uit te schakelen en je telefoon op stil-modus te zetten, raak je minder snel afgeleid en ben je sneller klaar met wat belangrijk is.iPhone
 8. Neem pauzes.
  Vergeet zeker niet om tussendoor pauzes te nemen. In die tussentijd kun je bijvoorbeeld lunchen, of met je hond naar buiten als je een hondenbezitter bent. Die momenten las ik altijd in als mijn pauzes. Ik vind het heerlijk om even een frisse neus te halen en tijd met mijn hondjes te besteden. Door pauzes te nemen, is de gehele dag beter vol te houden en blijf je de rest van de dag beter gefocust.pauze

Ik hoop dat ik jullie iets hebben aan deze tips. Succes met nog meer uit je dag te halen!

 

'

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

error: Dit is eigendom van jamieelyne.nl