Tips

Tips om te starten met sporten.

Iedereen heeft het denk ik wel eens geroepen; ‘Ik ga naar de sportschool’. Maar ben je toen ook daadwerkelijk gegaan? Als je deze vraag met ja hebt kunnen beantwoorden, goed van je! Indien je nee hebt geantwoord zijn de volgende tips misschien wel wat voor jou. (Onderstaande tips zijn natuurlijk geschikt voor iedereen)

Stel een realistisch doel voor jezelf.
Waarom wil je gaan sporten? Wil je spieren opbouwen of sport je alleen om af te vallen? Wat je reden ook is probeer een doel te stellen die voor jou haalbaar is. Probeer niet te snel alles te willen, op die manier ontstaan blessures.

Vraag hulp als je niet weet hoe je een apparaat moet gebruiken.
Het is zo ontzettend belangrijk om een apparaat op de juiste manier te gebruiken, de werknemers die in de sportschool rondlopen zijn er natuurlijk niet voor niets. Vraag om uitleg hoe je een bepaald apparaat het beste kunt gebruiken om zo op een goede manier te kunnen trainen. Als je geen hulp vraagt en je blijft een apparaat verkeerd gebruiken kun je blessures oplopen door bijvoorbeeld de verkeerde spiergroepen te belasten.

picjumbo.com_HNCK4578

Let ten aller tijde op je ademhaling.
Door goed op je ademhaling te blijven letten hou je de training veel langer vol. Indien je verkeerd ademt bestaat de kans dat je flauwvalt doordat je hersenen te weinig zuurstof krijgen. Als je met krachttraining bezig bent is het de bedoeling dat je uitademt als je kracht zet tijdens een oefening.

Drink voldoende water tijdens het trainen.
Door voldoende water te drinken tijdens het trainen zorg je ervoor dat je minder kramp zult hebben na de training en de dagen erna.

Alternatief voor cardio buiten de sportschool.
Wil je liever niet de sportschool in en je wilt alleen cardio doen? Je kunt ook gaan hardlopen in de natuur. Je ademt op deze manier frisse lucht in en je doet aan cardio. Ook hierbij is het belangrijk om goed op je ademhaling te blijven letten. Vraag niet direct teveel van je lichaam maar bouw de afstanden en de duur van het hardlopen langzaam op. Op internet kun je genoeg hardloopschema’s vinden.

picjumbo.com_HNCK1764

Zet muziek op.
Heb je moeite om jezelf te blijven motiveren en raak je tijdens het sporten snel verveeld? Door een  afspeellijst samen te stellen met muziek waardoor je vrolijk en gemotiveerd raakt. Op deze manier wordt sporten een stuk leuker voor jezelf.

picjumbo.com_HNCK1963

Zijn jullie al begonnen met sporten?

'

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

error: Dit is eigendom van jamieelyne.nl